De eerste verbranding is de belangrijkste
Je kaars heeft een geheugen! Bij de 1e verbranding is het noodzakelijk om de kaars te laten branden totdat het hele oppervlak smelt en een "plas vloeibare was" vormt voordat het dooft. Dit kan 1 tot 4 uur duren, afhankelijk van de grootte van de kaars.
Knip de zekering door voordat u deze opnieuw aansteekt!
Het is normaal dat de overtollige lont verbrandt tijdens de tweede keer bakken. Het is noodzakelijk om dit overschot te verminderen. Ongeveer 0,5 mm voordat u uw kaars opnieuw aansteekt om zwarte rook, hoge vlammen en roet op de was te voorkomen. Door altijd de lont af te knippen, gaat je kaars langer mee! Tip: Gebruik een kaarsenhouder, een schaar of je eigen hand.Brandtijd
Elke kaarsmaat heeft een maximale brandduur, overschrijd deze tijd niet!
Als je de kaars langer laat branden dan toegestaan, kan de houder oververhit raken en zelfs ongelukken veroorzaken, lees altijd het etiket!
Doof de vlam
Het doven van de vlam voorkomt dat het zwarte roet op de was valt en de geur van de kaars aantast. Tip: Gebruik een kaarsendemper of het deksel zelf.Met een eenvoudig onderhoud behoudt u de prestaties van uw kaars en gaat deze veel langer mee!